Azonnali ajánlatkérés!


Erősáramú kézi szerszámok és gépek érintésvédelmi felülvizsgálat szabályozása

Az erősáramú kézi szerszámok és gépek időszakos érintésvédelem / áramütés elleni védelem felülvizsgálatát  a 10/2016. (IV.5.) NGM rendelet írja elő kötelező jelleggel.
A felülvizsgálatra közvetlenül vonatkozó fontosabb részletek a rendeletből:

"A kisfeszültségű erősáramú villamos berendezés közvetett érintés elleni védelmének (érintésvédelem / áramütés elleni védelem) ellenőrző felülvizsgálatáról és időszakos ellenőrző felülvizsgálatáról a tulajdonos / üzemeltető a berendezés szerelői ellenőrzésének, illetve szabványossági felülvizsgálatának keretében gondoskodik. Az ellenőrző felülvizsgálatot, az üzemeltetés megkezdését megelőzően, valamint az érintésvédelem bővítése, átalakítása és javítása után a szerelés befejező műveleteként kell elvégezni szabványossági felülvizsgálattal."

Az időszakos ellenőrző felülvizsgálatot legalább a következő gyakorisággal kell elvégezni:
- kézi szerszámokon és hordozható biztonsági transzformátorokon, erősáramú gépeken évenként érintésvédelmi felülvizsgálattal és szigetelés ellenállás méréssel  


A felülvizsgálat és dokumentálás folyamata

1. Adatgyüjtés / adatbekérés.

A vizsgálandó erősáramú eszközök, gépek pontos típusának és számának meghatározása.

2. Részletes árajánlat elkészítése

Az írásos ajánlat tartalmazza a vizsgálandó eszközök és gépek felülvizsgálatának egységáras díját, a teljesítés helyét és határidejét illetve a fizetési feltételeket. Az árajánlat készítése minden esetben ingyenes. Az ájánlatot elektronikus formában készítjük el és email-ben küldjük el az ügyfeleknek. Telefonos megkeresés során csak szakmai tájékoztatást nyújtunk, árajánlatot csak írásban készítünk és adunk.

3. Megrendelés fogadása / szerződés kötés

Az elküldött árajánlat elfogadásáról elektronikus választ kérünk, amely megérkezését mi telefonon vagy email-ben visszaigazolunk. Jelentős volumenű vagy több típusú felülvizsgálatot magába foglaló feladat esetén vállalkozói szerződést kötünk.

4. Helyszíni felülvizsgálat és mérések elvégzése

A helyszíni felülvizsgálatot minden esetben előre egyeztetett időpontban és időtartamban végezzük el. A méréseket a legkorszerűbb méréstechnikai eszközökkel és minimalizált üzemi kieséssel végezzük el.

5. Dokumentálás / átadás - átvétel

A felülvizsgálati dokumentációt a Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) által javasolt formátumban és az MSZ HD 60364:2017 szabvány ajánlása alapján készítjük el. A dokumentációt  papír alapú nyomtatott és elektronikus formában is átadjuk ügyfeleinknek, amelyek tartalmazzák a mérési eredményeket is.

Kérje ajánlatunkat!