Erősáramú kézi szerszámok és gépek érintésvédelmi felülvizsgálat szabályozása

 Az erősáramú kézi szerszámok és gépek időszakos érintésvédelem / áramütés elleni védelem felülvizsgálatát  a 10/2016. (IV.5.) NGM rendelet írja elő kötelező jelleggel:
"A kisfeszültségű erősáramú villamos berendezés közvetett érintés elleni védelmének (érintésvédelem / áramütés elleni védelem) ellenőrző felülvizsgálatáról és időszakos ellenőrző felülvizsgálatáról a tulajdonos / üzemeltető a berendezés szerelői ellenőrzésének, illetve szabványossági felülvizsgálatának keretében gondoskodik. Az ellenőrző felülvizsgálatot, az üzemeltetés megkezdését megelőzően, valamint az érintésvédelem bővítése, átalakítása és javítása után a szerelés befejező műveleteként kell elvégezni szabványossági felülvizsgálattal."

Az időszakos ellenőrző felülvizsgálatot legalább a következő gyakorisággal kell elvégezni:
- kézi szerszámokon és hordozható biztonsági transzformátorokon, erősáramú gépeken évenként érintésvédelmi felülvizsgálattal és szigetelés ellenállás méréssel  


A felülvizsgálat és dokumentálás folyamata

A vizsgálandó erősáramú eszközök, gépek pontos típusának és számának ismeretében pontos árajánlatot készítünk.

Ajánlatkérés 

Megrendelés vagy szerződés kötés követően a helyszíni méréseket és az érintésvédelmi minősítő irat elkészítését az MSZ HD 60364:2007 szabvány ajánlása alapján végzzük. A minősítő iratot  nyomtatott és elektronikus formában készítjük el, amely tartalmazza a részletes mérési jegyzőkönyvet.


Tájékoztató árak

A felülvizsgálati díjat az vizsgált erősáramú berendezések jellege, darabszáma határozzák meg. A vizsgálat volumenétől és több felülvizsgálat egy időben történő elvégzésétől függően kedvezményes díjakat ajánlunk.

Kézi szerszámok érintésvédelmi felülvizsgálat alapdíj: 12.000 Ft +áfa / minősítő irat vagy helyszín

Kézi szerszámok érintésvédelmi felülvizsgálata: 550 - 990 Ft +áfa / db (darabszámtól függően)

Hegesztő és megmunkáló gépek érintésvédelmi felülvizsgálata: 2.500 - 3.900 Ft + áfa / db (darabszámtól függően)