Azonnali ajánlatkérés!


A napelemes (PV) rendszerek felülvizsgálatának szabályozása

A napelemes (PV) rendszerek villamos felülvizsgálatát az 54/2014. (XII.5.) BM rendelettel kiadott Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) és a hatályos Tűzvédelmi Műszaki Irányelv szabályozza. 


A felülvizsgálat és dokumentálás folyamata

1. Adatgyüjtés / adatbekérés.

A vizgálandó napelems rendszer minden rendelkezésre álló villamos dokumentációját elektronikus úton megkérjük, majd a kapott adatokat feldolgozzuk.

2. Részletes árajánlat elkészítése

Az írásos ajánlat tartalmazza a vizsgálandó rendszer pontos meghatározását, a felülvizsgálatok egyösszegű díjait típusonként, a teljesítés helyét és határidejét illetve a fizetési feltételeket. Az árajánlat készítése minden esetben ingyenes. Az ájánlatot elektronikus formában készítjük el és email-ben küldjük el az ügyfeleknek. Telefonos megkeresés során csak szakmai tájékoztatást nyújtunk, árajánlatot csak írásban készítünk és adunk.

3. Megrendelés fogadása / szerződés kötés

Az elküldött árajánlat elfogadásáról elektronikus választ kérünk, amely megérkezését mi telefonon vagy email-ben visszaigazolunk. Jelentős volumenű vagy több típusú felülvizsgálatot magába foglaló feladat esetén vállalkozói szerződést kötünk.

4. Helyszíni felülvizsgálat és mérések elvégzése

A helyszíni felülvizsgálatot minden esetben előre egyeztetett időpontban és időtartamban végezzük el. A méréseket a legkorszerűbb méréstechnikai eszközökkel és minimalizált üzemi kieséssel végezzük el.

5. Dokumentálás / átadás - átvétel

A felülvizsgálati dokumentáció elkészítését a Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) által javasolt formátumban és a vonatkozó jogszabályok és szabványok ajánlása alapján végezzük. A dokumentációt  papír alapú nyomtatott és elektronikus formában is átadjuk, amelyek tartalmazzák a részletes mérési jegyzőkönyveket is.

Kérje ajánlatunkat!